VICY - Veenstra Interim Management & Consultancy

Met visie naar resultaat

Over mij

Rene Veenstra - Executive MBA, CMA, CSCA

In 2007 ben ik begonnen met interim management. Na onder andere 6 jaar als controller en projectmanager voor Elsevier gewerkt te hebben wilde ik bij verschillende soorten bedrijven werken in verschillende financiële rollen. 

Tijdens mijn carrière heb ik mij in de breedte ontwikkeld als financieel-, business-, commercieel- operationeel- en corporate controller binnen diverse branches als FMCG, HR, Pharma, energieproductie en horeca. 

Ik haal mijn energie uit het luisteren naar de behoefte van de klant, en dit te vertalen naar praktische en blijvende oplossingen. Verder analyseer en adviseer ik verdere mogelijkheden, kansen en risico's welke impact kunnen hebben op de bedrijfsvoering, en met name op het gebied van management accounting, control en reporting.

Binnen mijn opdrachten staat mijn uitgebreide systeemkennis (financiële systemen, Excel, PowerBi) vaak centraal. Deze combinatie met het vermogen om grote problemen in kleine stukken te delen en gestructureerd op te lossen leidt tot terugkeer van de focus op het daadwerkelijk beheersen van de organisatie in plaats van het doelloos produceren van allerlei rapportages.

Daarnaast breng ik binnen de management reporting de focus terug op de strategische doelen. Het vertalen van strategie in in strategy maps, KSF en KPI maakt de organisatie daadkrachtiger en slagvaardiger.